Opnieuw minder sterke krimp uitzendbranche

markus-winkler-IrRbSND5EUc-unsplash

Opnieuw minder sterke krimp uitzendbranche

De uitzendbranche kent nog altijd een forse krimp, maar die is wel minder sterk dan in de voorgaande maanden. In de afgelopen maand (periode 9) daalde het aantal uitzenduren met 14% en de omzet van de uitzendsector daalde met 9% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De technische sector krijgt opnieuw de hardste klappen.

Dat blijkt uit de ABU MarktMonitor (periode 9, week 33-36, 10 augustus t/m 6 september).

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: het aantal uren daalde met 18% en de omzet daalde met 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar
  • industriële sector: het aantal uren daalde met 9% en de omzet daalde met 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uren daalde met 31% en de omzet daalde met 23% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De minder sterke daling in uitzenduren en omzet van de uitzendbranche was ook al te zien in de voorgaande maanden (periode 8 en periode 7). Deze trend heeft zich dus doorgezet in de afgelopen maand. De afgelopen maand was de krimp in omzet zelfs minder groot dan aan het begin van dit jaar (periode 1) toen er nog geen sprake was van een coronacrisis.

De zomerperiode waarin de coronamaatregelen waren versoepeld hebben de uitzendbranche dus iets meer lucht gegeven. Het is uiteraard nog onduidelijk wat het effect zal zijn van de aangescherpte coronamaatregelen die het kabinet gisteravond heeft bekendgemaakt.

Doorzoek de website